17 dolog, amit valószínűleg nem tudtál Éjszárnyról

17:28


Hello! Itt a suli meg minden sajnos, ami azt jelenti, hogy nem mindig lesznek bejegyzések, mert nekem most fog elkezdődni a középsuli, sokat kell tanulnom, mert kicsit erősebb suliba kerültem, mint hittem meg az általános sulimhoz képest a béka feneke alatt van. Miért vagyunk is itt? Ja, igen, mint a címből láthatjátok 17 tényt hoztam el Dick Graysonról, aki az egyik kedvencem. A másik ok, mert megvan kifogja játszani a Titans sorozatban, de erről nem akarok beszélni, mert... *kínos csend* Mindegy kezdjük is el!
1. Egyszer halálra verte Jokert

Mint Batman, Éjszárny soha nem öl meg bűnözőket, függetlenül attól, hogy milyen szörnyű a bűnözésük. Joker már évek óta kínozza a Bat-családot, de Joker's Last Laugh sorozatában túl messzire vitte Dicket. Miután azt hitte, Tim Drake, Robin abban az időben, hogy meghalt, Dick zavarodott volt. Joker könyörtelenül megcsúfolja, és megkérte, hogy erősebben üssön. Éjszárny továbbra is verte a Jokert, amíg Tim meg nem jelenik. Dick rájön, hogy nem halt meg, de túl késő volt. Megölte a Jokert. Joker szíve újraindul, és visszatért a börtönbe, de Dick nem tudja azt tényt felfogni, hogy megölt egy bűnözőt. Szégyellte, hogy inkább gyűlöletre és bosszúra ment, mintsem igazságszolgáltatásra. Eddig az egyik legsötétebb pillanat Éjszárny számára.

2. Ő képezte ki Halálcsapás lányát

Halálcsapás és Dick Grayson nem igazán barátok, de egyszer mentora volt lányának, Rosenak. A Nightwing 122. számában Dick felveszi a "Renegát" gonosz köpenyét, hogy beszivárogjon a gonosztevők társadalmába. Slade úgy gondolja, hogy Éjszárny feladta magát a hatalomnak, és felkéri őt, hogy oktassa Roset, tudván, hogy jó tanár lesz. Dick beleegyezik, hogy mentorálja őt, de titokban titulálja hősi értékeit. Halálcsapás gyanakszik, hogy Dick még mindig hős, és létrehoz egy tervet az értékeinek tesztelésére. Találkozik Supermanel, miközben Kryptonitot elrejtett a lányán. Harc közben küzd és elesik, és függetlenül attól, hogy Kryptonit van rajta, Superman elkapja. Dick megpróbálja használni ezt az önzetlen cselekedetet, mint egy utolsó próbálkozás, hogy Roset hősé változtassa gazember helyett, de ez nem működik.

3. Sok köpenyt felvett már

Dick Grayson volt az első Robin és a második vagy a harmadik (a folyamatosság függvényében) Éjszárny. De ezek nem az egyetlen köpenyek, amit Dick Grayson vett fel. Ő volt az első Robin, majd Éjszárny lett, majd rövid ideig Batman lett. De nem állt meg visszatért Éjszárny köpenyébe, csak néhány évvel később Batman lett, majd Bruce mellett kettős Batman-helyzetben dolgozott. Ezután kénytelen volt elhagyni Éjszárny azonosságát, hogy a Spyral titkos szervezetként kémkedjen, mint 37-es ügynök. A Kingdom Comeba Vörös Robin a neve, a Föld-2 képregényekben ő lett Batman, a Flashpoint történetében ő lett Doktor Sors, a Föld-5029 képregényekben ő Halálcsapás és számos, más történetben egy egyszerű rendőr. 


4. Ő volt az első hivatalos segítő a DC Comicsnál

Amikor az emberek meghallják a "segéd" szót, valószínűleg Robinra gondolnak, és jó okukból, tekintve, hogy ő volt az első segéd a DC képregényekben. Robin 1940-ben mutatkozott be a Detective Comics 38. számában, hogy megkönnyítse a Batmanhez kapcsolódó sötét hangulatot. Dick Graysont Bob Kane, Jerry Robinson és Bill Finger hozta létre azért, hogy a Batman-képregények jobban kapcsolódjanak a fiatalabb generációhoz. Az árva, nyolcéves akrobata bevezetése megkönnyítette a képregények értékesítését. Az 1940-es években és az 1950-es években, őt és Batmant "dinamikus duónak" nevezték, és elválaszthatatlanok voltak. A Csoda Fiú bevezetése minden jövőbeli szuperhős tárggyal megegyezett. Dick Grayson az 1980-as évekig folytatta Robin szerepét. 

5. 1984-ben jelent meg először Éjszárnyként

1984-ben Dick Grayson Robin helyettesítette szerepét egy független, felnőtt személy számára. Először megjelent Éjszárnyként a Tales of the Teen Titans 44. számában. A Batman szerepét elhagyó nagy csapás után Grayson elhagyja Gothamet, és az Éjszárny nevet, és ikonikus kék és fekete ruháját viseli. Éjszárny azonban már egy karakter volt a DC képregény történetében. 1963-ban megjelent Éjszárny a Superman 158. számában, de nem Dick Grayson volt. Superman Jimmy Olsonnal egy Krypton-városban sodródott, és átvette Éjszárny és Tűzmadár identitást, és védte a várost. Marv Wolfman és George Pérez újra feltalálta a karaktert az 1980-as években, és Dick Graysont Éjszárnyként nevezték el.

6. Megölte Damian Wayne az Injustice idővonalon

Sok rajongó volt izgatott látni Éjszárnyt az Injustice: Gods Among Us videojátékba. Míg Dick Grayson néhány rövid megjelenést mutat, a játék nagy része alternatív univerzumban van, ahol Dick Graysont véletlenül Damian Wayne, Batman fia ölte meg. Frusztrált volt, Damian és Dickhez dobta  a kai botját, de sajnos Dick nem időzött, és kiütötte, a feje a földre zuhant, és haldoklott. Damian Éjszárny kék ruhájának piros változatát viseli, nagyon hasonlít rá, hogy Zöld Íjász hibáztatja Dicket. Damian feltárja személyazonosságát, és Batman elmagyarázza, hogy Damian megölte Dicket és átvette Éjszárny köpenyét. Batman világossá teszi, hogy Dick mindig a fia lesz, nem pedig Damian, tovább szilárdítva a köteléket, amelyet Dick és Bruce mindig megosztottak. Dick Grayson halála meglepő volt, és sok rajongót idegesített, akik szerették volna, hogy nagyobb szerepe legyen a játékban.

7. Tagja volt a Blüdhaveni Rendőrségnél

Míg Dick nagyon keményen próbálta megvédeni Blüdhavent, mint Éjszárny, még mindig úgy érezte, mintha nem lenne elég. Úgy döntött, hogy tagja lesz a városi rendőrségének, hatékonyabb módja lehet a különbségnek. Míg a törvényen kívüli munkavégzésnek előnyei vannak, úgy működik benne is. Bruce kifogásai ellenére zsaru lett. Természetesen vissza kellett állnia a képzésben, így nem keltett gyanakvást. Dick szintén tétovázott egy fegyver elfoglalásával kapcsolatban, tekintve, hogy ő és Batman soha nem ölnek meg vagy lőnek az ellenfeleikre. Megpróbálta kiegyensúlyozni, hogy egy törvénytisztelő rendőr és egy külvilági felügyelő legyen, de sikerült. Dick szerette, hogy zsaru, de még jobban feszítette kapcsolatát ő és Bruce között. 

8. Kétszer is házasodott

Dick Grayson mindig is volt hölgyekkel. A rajongók és a karakterek egyaránt vonzódnak hozzá. Sok nővel van összekapcsolva, de csak kettő volt, akinek letérdelt. Csillagfény és Dick romantikusan szerepeltek az idejük alatt, mint a Tini Titánok. Mindannyian együtt jártak és távozott Éjszárny néven, és még egyszer részt vettek házasságukon, de Raven megszakította az ünnepséget (aki akkoriban gonosz volt), és kapcsolatuk végét eredményezte. Barbara Gordon és Dick szintén egy-egy kapcsolatot tartottak fenn, a történettől függően. Mindketten fiatal korban éreztek valamit egymásért, mint Batgirl és Robin. Együtt harcolnak a bűnözés ellen, és ahogy öregszenek, Dick azt javasolja neki. Barbara végül azt mondja neki, hogy nem áll készen a házasságra. A New 52 képregényekben egyértelmű, hogy mindketten egymás iránti érzéseik vannak. 

9. Több harcművészetet is ismer

Dick Grayson a DC Univerzum egyik sportos karaktere, és egyedülálló harci stílusa van. Míg Batman egy nagyszerű harcos, Dick leleményesebb és még több harci stílust tanult meg, mint a Sötét Lovag. Több tucat harcművészet mestere. A Tae kwon do, a judo, a jiu-jitsu, a shotokan karate és a bokszolás ez csak néhány a sok közül. Agilis és gyors is. Ezt akrobatikus tréningével és improvizációs képességével keveri össze, és harcol. A ruhája tökéletes a harcművészetek és az akrobatika számára. Rugalmasabb és formásabb, így több látványosságot és ügyességet tesz lehetővé, ami tökéletes a légi támadások számára. Mindig összhangban van a környezetével és gyors reflexekkel rendelkezik.

10. Övé a Haly cirkusz.

Dick Graysonról közismert tény, hogy cirkuszból származik. Egyszer volt a "A Repülő Graysonok" egyikének tagja, amíg a szüleit tragikusan meg nem ölték. Ekkor Bruce a szárnya alá veszi. Amint Dick Éjszárny, két különböző módon lesz a Haly cirkusz tulajdonosa. A New Earthben Dick a Wayne vagyon egy részét használja, hogy megvásárolja, és társvállalkozóvá váljon.  A New 52-ben, Haly úr tájékoztatja Dicket, hogy ismeri Éjszárny tevékenységét, és bár sok embert felháborít, a cirkuszt neki adni. A cirkusz Dické lesz Haly halála után. Mindkét történet során a cirkusz része Dick múltjának, amelyről úgy tűnik, nem tűnik el. 

11. Felfedték a titkos személyazonosságát a világ előtt

A "Forever Evil" crossover rendezvény ideje alatt a Szindikátus, az Igazság Ligája gonosz Föld-3-as ellenfele Dick Graysont elfogta, és felfedte a titkos személyazonosságát az összes DC gazember és az egész világ előtt. Egy ilyen esemény következményei hatalmasak voltak. Dick nem tudott újra működni, mint Éjszárny, az egész Bat család titkos identitása veszélyben volt, Lex Luthornak sikerült lebecsülni Batman titkos személyazonosságát, és sokkal többet. Az egyetlen módja annak, hogy orvosolni lehessen ezt a helyzetet, hogy Dick halott és megvédje a családját. Mert tudjátok a család az nagyon fontos. Így lett a Spyralnál 37-es ügynök, és a mostani képregényekbe már hivatalosan újra Éjszárny.

12. Titkos ügynök volt egy darabig

A Forever Evil eseményei után Dick nem tudta folytatni a munkáját Éjszárnyként. Ehelyett titkos ügynök lesz a Spyralnál, egy kémügynökségnél, Batman építette be. Ez miután Batman után tolta őt, hogy beszivárogjon a szervezet kettős ügynökként. Graysont 37-es ügynöknek ismerik. Olyan technológiát alkalmaztak, amely megakadályozza a fényképen az arcát, hogy személyazonossága titokban maradjon. Batman tudta a tevékenységét, de arra kérte őt, hogy hagyja másoknak azt gondolni, hogy meghalt. Titokban kommunikáltak egész ideje alatt ügynökként. Spyral idejében olyan helyzeteket tapasztalt, amelyek megkérdőjelezték az erkölcsi kódexét, de olyan jövőbeli kapcsolatokat is biztosított számára, amelyeket Éjszárnyként használhat.

13. Superman adta neki az Éjszárny nevet

A képregényben a Nightwing: One Yearben, Dick még mindig Robin, Batman azt mondja neki, hogy nem lehet a segédje többé miután egy küldetés dél felé halad. Dick dühös és frusztrált lesz, nem biztos benne, hogy ez a bűnöző harcos számára a jövőjét jelenti. Nem tudja, hová menjen, ezért Clark Kenthez látogat Metropolisban. Superman elhozza őt a Magány erődbe, és mesél neki egy Krypton hősről, aki harcolt az igazságosságért és másokat védett. Elszállott volt, aki megpróbálta lenyűgözni a családját, és bizonyította, hogy valamit ér. A történet arra ösztönzi őt, hogy új identitást alakítson ki magának. Dick a hőshöz kapcsolódott, különösen abban az állapotban, ahol ő és Bruce vanak, és úgy döntött, hogy a Krypton nevet használja: Éjszárny.

14. Ő az egyetlen a Tini Titánokban, akinek nincs szuper képessége

Robin a Tini Titánok vezetője, de ez nem minden. Ő is az egyetlen olyan tag, aki nem rendelkezik szuperhatalmakkal. Meg lehet vitatni, hogy Kiborg sem, de a technológia fizikai része neki, így több előnye van. Dicknek nincsenek emberfeletti képességei, de ismeri a harcművészetek sok formáját, és mester Batman a detektív éveken át tartó edzés után. Ő is hihetetlenül lopakodó, és tud mozogni akár csak bármely ellenfél. Sok szerkentyűje van, és ő határozottan érdemes harcolni azok között, akik rendelkeznek szuperhatalmakkal. Értelme és vezetői képessége teszi őt a Titán tökéletes vezetőjévé. Nem egy szuper képesség teszi az embert hősé. 

15. Gazdagabb, mint gondolnád

Miután elhagyta Bruce oldalát, Dick elvesztette közvetlen finanszírozását a szuperhős hobbijáért. Tekintve azt a tényt, hogy nem rendelkezett erőforrásokkal a szuperhős karrier folytatásához, kiderült neki, hogy jó pénzösszeg van a nevéhez. A szülei nem tudtak életbiztosítást kötni a munkájukkal, és egy bizalmi alapot hoztak létre a fiuknak, abban az esetben, ha történik velük valami. Bruce Lucius Foxot kérte meg, hogy kezelje, míg Dick felnőtt lesz. Lucius (a tőzsdén játszva) sikerült eléggé megszeretnie a szerencséjét Dick számára, elég ahhoz, hogy teljes összegű szuperhős programot finanszírozzon és még Haly cirkusz adósságát is megvásárolja.

16. Tagja a Baglyok Bíróságának

Kezdjük el ezt a történelmet: a cirkusz, ahol a Graysonok előadtak, történelme van a Baglyok Bíróságával. Tény, hogy minden cirkusz néhány generációjánál a legújabb Talonokat adja a Bíróságnak. Az egyik olyan Talon, a cirkusz, akit adtak nekik, Dick Grayson volt, aki tragikus történelme és persze Bruce Wayne miatt túl korán elhagyta a cirkuszt. Később, mint 37-es ügynök, kénytelen volt végül csatlakozni a Bírósághoz. A Robin War története során a Robinok hadserege és a lázadó Talonok hadsereg egymás ellen harcol Gotham utcáin. A terv minden része - a terv, hogy Dick legfrissebb tagja legyen. Látja, hogy a bíróság Dicknek ultimátumot adott: csatlakozzon a bírósághoz, vagy nézze meg az összes Robin az égő várost szeme előtt. Dick persze nem nézhette meg a családját, vagy a városát, és inkább úgy döntött, hogy feláldozik a bíróságon, hogy megmentse a többieket. Még mindig nem tudjuk, hogy ez a helyzet hogyan fog játszani, de ez biztos, hogy elég komor a kedvenc Robin számára.

17. Talán a legszexibb férfi a képregény történelembe

Van egy mondás, Dick Grayson az egyetlen képregényes szuperhős, akinek nevét, készség-készletét és hímivaríró szerve van. És a lányok teljesen egyetértenek. Csodálatos kapcsolatai vannak, szenvedélyes, és egy éjszakás olyan karakterekkel áll, mint Barbara Gordon, Csillagfény, Helena Bertinelli, Raven és még sok más. Midnighter, egy homoszexuális karakter, többször is kommentálta Dick fizikai tulajdonságait. Ezenkívül a ComicsAlliance 50 legjobb szexis férfiaként jelentették be a képregény legszexisebb férfiaként. 

Gyertek, lányok fangörcsöljünk együtt a poszt alatt. Ha tetszett, akkor jelezd nekem kommentbe vagy a chatbe. Legyen szép napotok! Puszi!


















You Might Also Like

0 megjegyzés