10 LMBT szuperhős, akiket szívesen látnánk a nagy vásznon

16:10


Sziasztok, én Janett vagyok! Újra megnyitottam a blogomat *yeah hang* úgy éreztem fel kell frissíteni ezt a blogot, így hát letöröltem mindent, és újra kezdjük. Ja. Egy szokatlan témát hoztam, ami nagyon távol áll tőlem. De, ha nem beszélünk róla mindig akkor az tabu is marad. Na most jön a bejegyzés sztorikája vagy bevezetője. A mostani képregények végre a minden napokban játszódik, és minden nő és férfi szuperhős kapott egy saját képregény sorozatot. Legalább is a DCesek. De már láttunk a CW-on a Supergirlbe Alexet, aki leszbikus, és a Holnap Legendáiba Sarát, aki biszex vagy leszbikus. Nem tartok még ott. És például sok mindent megváltoztattak a szuperhős világában. Fehér karaktereket fekete színészek játsszák, férfi karaktereket nők játsszák. Yap, idáig is eljutottunk. De most nem ezen van a hangsúly, hanem az LMBT karakterekről. A Marvel producere Kevin Feige bejelentette, hogy az MCU-ba hamarosan lesz egy LMBT karakter. És most tartsatok velem!
10) Constantine

Fogadjunk, hogy nem számítottál erre igaz? De mindenkiben egy világ dőlt össze, amikor látta a Keanu Reeveses Constantine filmet. A TV adaptációnak sem volt nagy sikere a Matt Ryanes Constantine sorozat. De Matt Ryan jól játszotta el Constantine szerepét, ami jó választás is volt. Biztos az Isten küldte. Értitek, ugye? Nem? Nem vagyok még mindig vicces. A Vertigo képregény kiadónál lett a legnépszerűbb antihős. (Később átvette a DC) A cinizmusa mellet az egyik dolog, olyan amitől Constantine különlegesebb volt a többi hősnél. Az a biszexualitása, amit az írók nem szezonizáltak, hanem inkább Constantine-nak személyességinek egyik aspektusa. A képregényekben meg is jelent, de a film és TV adaptáció nem ismerte el a karakternek ennek a jellegzetesét. De a jövőben felbukkanhat a CW Zöld íjászában, és lehet utalni fognak a biszexualitására. Még várnunk kell, hogy megjelenjen a nagy vásznon a Justice Leauge Darkban. 

9) Lord Fanny

Grant Morrison iparági legendává vált, mint a Batmannel és az X-Mennel, de a legfontosabb képregénye a The Invisibles (Vertigo). A csapatott , azért hozták össze, hogy harcoljanak interdimenzionális idegenekkel, akik már többször próbálták megölni az emberiséget. A csapat olyan emlékezetes karakterekből áll, mint például Mob király, a káosz művésze, Szúnyogvirág, a lelkes időutazó, és a nagyhatalommal rendelkező transznemű női bűvész, Lord Fanny. Férfiként született, de a brazil nagymamája lányként nevelte fel, hogy örökölje a család misztikus erejét. A kiképzés után Lord Fanny prostituált lett, amivel pénzt tudott keresni. Ennek az életmódnak viszont tragikus következménye lett. Megerőszakolták és utána öngyilkosságot követett el, mielőtt csatlakozott volna a csapathoz. Az Invisibles filmet nehéz lenne eladni bármelyik stúdiónak, de a Fox hamarosan behozza az R-osztályú szuperhősöket a Deadpoolba.

8) Rawhide Kid

A Brokeback Mountain sikere óriási volt. A Marvel a Rawhide Kidhez hasonlót próbált meg csinálni az 1950-es évektől kezdve egy új generációnak, de kudarcba fulladt. Maga az ötlet jó volt, de az olvasók nem ismerték nagyon a karaktert, és egyszer csak meleg lett. Sajnos a Marvel, úgy döntött, hogy Rawhide Kid egy dühös sztereotípia. A Rawhide Kid filmes adaptációja nagyon fontos film lehet, ha jól kezelik. Biztos, hogy egy újabb ötlet kell majd a Marvel legutóbbi kísérlete óta.  

7) Macskanő

Talán ő a legikonikusabb "hős". Évtizedek óta szexuális preferenciái már spekuláció tárgyát képezték. Kevés, olyan képregény karakter van, aki úgy van szexualizálva, mint Selina Kyle, aki már meglát egy embert az utcán le áll vele flörtölni. 2015-ben a DC bejelentette, hogy Macskanő biszex. A történet arról szól, hogy Selina meghozott egy döntést, hogy visszavonul Macskanőként, hogy átvegye az irányítást az egyik bűnözői családtól. Új karakter tűnik fel Eiko Hasigawa... Hú, b@zdm#g! Na visszatérve. Eiko elfogadja a Macskanő jelmezt, de mielőtt Selina aggódna a biztonságáért megcsókolja. Lásd a képen! Ezután az írónő Genevieve Valentine gyorsan megerősítette, hogy Macskanő biszexualitása nem az elme kontórollása az eredménye, vagy bármi, ami ideiglenes elbocsátásnak tekinthető. Halle Berry filmje nyilvánvalóan negatív hatást gyakorolt a közönség észlelésére a Macskanőről, de számos filmkészítő mindegyiknek megvolt a saját kedvenc ékszer tolvaja. Nem lenne túl sok elképzelni egy új verziót, amely a közeljövőben eléri a mozikat, amelybe beleillik Kyle újonnan megerősített szexualitása.

6) Sarkcsillag

Sarkcsillag (angolul Northstar) nem különösebben ismert a képregény körökön kívül, de az első hős a Marvel történelembe, aki a kanadai mutáns kulcsszerepet játszik az LMBT képviseletében. Ezt követően a Marvel csak néhány éve adta a Sarkcsillag korlátozott expozícióját, egészen a közelmúltig, amikor végül férjül (Hogy tetszik? Most találtam ki.) vette hosszú távú barátját, Kylet. Úgy tűnik, hogy a Marvel összehangolt erőfeszítéseket tett a sokféleség sokszínűségének előmozdítására a képregényeikben ezekben a napokban, és ez az esemény rendkívül progresszív volt a megalapított társaság számára. Sarkcsillag mindig is csapatjátékos volt, és ritkán jelent meg a saját filmbe, így az X-Menben sokkal nagyobb valószínűséggel jelenik meg a jövőben, mint a saját filmje.

5) Zöld Lámpás (Alan Scott)

Biztos sokan emlékeztek még a Ryan Reynoldsos Zöld Lámpás filmre, aki most jelenleg egy másik stúdiónál ugrál piros ruhában. De Hal Jordan előtt még jóval volt egy Zöld Lámpás 1960-ban Alan Scott. Az Amerikai Igazság Szövetség régebbi tagja volt, aki arra inspirálta a fiatal hősöket, hogy csatlakoznak, és amikor ennek vége lett jött az Igazság Ligája, és ezt is csak most onnan tudom, hogy jelenleg olvasom Az Igazság Ligája Első év képregényt. És, amikor Alan Scott az Aranykort élte, akkor a DC, úgy döntött megfiatalítják és meleg lesz. Barry, nézd meg mit csináltál megint! Ami frissítésre ad okot Scott új verziójára, az, hogy szexualitása nem befolyásolja azt, ahogyan az emberek bármilyen módon hősnek tekintenek rá. Nincsenek effeminált sztereotípiák, ahol aggodalomra ad okot, és nincs semmi kompenzáció a másik irányba. Scott hősies és erős ember, akinek szexualitása teljesen járulékos. A Zöld Lámpás újraindítása a Zöld Lámpás Alakulat címet viseli, megerősítve, hogy számos hős fog felvenni a köpenyt a DC közelgő filmjében. A Warner Bros. nem tudott volna jobb döntést hozni ebben a tekintetben, mivel ez megnyílhatta az Alan Scott, Kyle Rayner, John Stewart és még Jessica Cruz megjelenését. A Zöld Lámpás Testületnek lehetősége lesz a legváltozatosabb képregény film, amelyet valaha is kiadtak mindaddig, amíg Scott barátja nem hal meg azonnal, mint a képregény.

4) A Kérdés

Az 1990-es évektől származó animációs Batman sorozat az Isten ajándéka volt, korszerűsítve a Sötét Lovagot, miközben olyan emlékezetes karaktereket mutatott be, mint Harley Quinn és Renee Montoya, akiknek a népszerűsége végül a képregényekben is megjelenik. Harley Quinnal ellentétben Montoya gyorsan a Batman egyik nyomasztó szövetségese lett a Gotham City Rendőrség nyomozójaként. Később kiderült, hogy Montoya meleg, ami azt eredményezte, hogy családja és kollégái racionalizáltak. Miután összetört kapcsolataival küzdött, Montoya végül elhagyta a rendőrséget, és barátságosan ismerte el a bűnöző harcoló ügyvédet, a halálát követően. A Kérdés feltűnő arckifejezése és az ortodox bűnöző harc taktikája jól illeszkedik DC sötét látványához a filmes világegyetem számára. Bár továbbra is valószínűtlen, hogy a Kérdés valaha is saját szólót kap a nagy képernyőn, Montoya megalapozott barátsága a Batmanel a jövő filmben támogató szerephez vezethet, ezáltal még inkább megkülönböztetné az Affleck franchise-át attól, ami előbb jött.

3) Apolló & Midnighter

Midnighter jelenleg élvezi a sikert egy szóló sorozattal, amelyet Steve Orlando vezetett, de lehetetlen beszélni anélkül, hogy Apolló hosszú távú partnereire is utalna. Eredetileg Batman és Superman közötti kapcsolat fordított felvételének tartották, Midnighter és Apolló már túlszárnyalta ezeket az eredeteket, hogy önmagukban népszerű karakterekké váljanak. Amikor először jelentették be a Wildstorm képregény Stormwatchban, az olvasóknak nem volt fogalma arról, hogy Midnighter és Apolló tényleg pár, amíg Warren Ellis már mindkettőt rendkívül veszélyes és félelmetes párként létrehozta. Amíg szexualitásukról nyíltan megvitatták, az olvasók egyszerűen feltételezték, hogy Midnighter és Apolló egyenesen állnak. A homoszexuális sztereotípiák és klisék elkerülése végett Ellis olyan hihető párral dolgozott ki, akik gyorsan a kedvenc kedvencévé vált. Később a párt alapító tagjai lettek a Hatóságnak, egy szuper csapatnak, akik képesek voltak átvenni a bolygót, hogy megvédjék őket. Az R-besorolású filmes alkalmazkodás feltárhatja egy ilyen aktus politikai következményeit, miközben lehetőséget ad arra, hogy egy egyedi homoszexuális kapcsolatot ábrázoljon a nagy képernyőn. Egyébként Midnighter szerepelt a Grayson képregényekben, ahol ott is volt utalás szerintem, hogy meleg.

2) Wiccan & Hulkling

Az Ifjú Bosszúállók, úgy hangzik, mint egy hülye ötlet. Miről beszélünk itt? Egy bébi Vasember? Egy kislány Thor? Szerencsére a Marvel, meglepően jól kezelte a potenciálisan trükkös helyet, a rajongók dicséretét kapta új tinédzsereiért, akik összejöttek, amikor a Bosszúállók rövidesen feloszlottak. Igen ez egy Igazság ifjú Ligája kopi szerintem. A könyv első futama a 2006-os Harvey-díjat nyerte el a legjobb új sorozatért, valamint a GLAAD média-díjat a kiemelkedő komikus könyve számára Wiccan és Hulkling bimbózó kapcsolatának ábrázolásának köszönhetően. Wiccan Skarlát boszorkány és Vízió reinkarnálódott fia. A Hulkling hibrid, amely két különböző faj idegen szüleiből született. Semmi ebben a párban egyáltalán nem konvencionális, de kapcsolataik feltárását nagyon realisztikus, szerves módon kezelik. A listán szereplő legfiatalabb szereplők, Wiccan és Hulkling különösen fontosak, és a fiatal felnőtteknek olyan pozitív példaképekkel szolgálnak, amelyek tükrözik saját küzdelmüket, ahogyan azok megegyeznek azzal, hogy kik azok. Ezek azok a rajongók, akiknek látniuk kell az LMBT megjelenítését a nagy képernyős ködön. Az Ifjú Bosszúállók biztosan filmszerűek lehetnek a későbbiekben, és ha nem, mind Wiccan, mind Hulkling a közelmúltban a képregényekben teljes értékű Bosszúállók lettek. Azonban Wiccan származási történetének szükségessége megváltozhat attól függően, hogy Marvel stúdió, mikor veszi át a nem-normális kapcsolatot Skarlát boszorkány és Vízió között.

1) Batwoman

Talán Batwomant ismeritek a legjobban. Batwoman eredetileg 1956-ban mutatták be, hogy megakadályozza az embereket abban, hogy gyanakodjanak arról, hogy a Sötét Lovag  homoszexuális, de néhány megjelenés után elhomályosult a képregény. Ötven évvel később, az első Batwoman Kate Kane felvette a köpenyét, harci képzése révén az apja segítségével segített a bűnözés elleni küzdelemben. Ironikus módon az új Batwoman leszbikus, aki a "Ne kérdez, Ne mondd meg a házirendet." miatt hagyta el a hadsereget. Batman támogatása már tele van, de ez a Batwoman új értelmezése meglepően sikeres volt, éppen azért, mert Kane úgy döntött, hogy elhúzza magát a Sötét Lovagtól. A fent említett Renee Montoyával és Superman barátjával, Maggie Sawyerrel való kapcsolatokat érzékenyen kezelték, általánosan vonzóvá tették az összes hátterű olvasót, függetlenül a szexualitástól. A DC éppen az energiájukat az Affleck közelgő Batman filmjeire fókuszálta, de ha bármelyik támogató öngyilkossága képes saját filmet címezni, akkor Batwoman. Néhány rövid év alatt Kane a vállalat legnépszerűbb hősökévé vált, és az úr tudja, hogy több női vezetett képregény filmre van szükségünk. A Batwoman film óriási előrelépést jelentene az LMBT megjelenítésben a nagy képernyőn, és Kane egyike azoknak a karaktereknek a listáján, akik kiválaszthatták az LMBT hősökkel járó támogató szerepeket.

Ti kin lepődtetek meg a legjobban? Vagy kivel egészítenétek ki a listát?




You Might Also Like

0 megjegyzés